maandag 14 maart 2011

review: ontgiftingspleisters


Na een lange stilte ben ik hier vandaag terug met een leuke review voor jullie.

Ik mocht voor Webshop in Balanz de bamboe sap patch testen, dit zijn ontgiftingspleisters die je onderaan je voeten moet kleven. Tijdens je slaap "trekken" deze dan de giftige stoffen uit je lichaam zodat je in de ochtend met een volledig uitgerust en verfrist lichaam kan beginnen aan je dag.


Inhoud van het doosje

Een boekje met de volledige uitleg van de werking van de patches en van de samenstelling ervan. Ook staat hierin de gebruiksaanwijzing nogmaals vermeld.


Daarnaast zitten er ook 2 pleisters en 2 patches in. Je hoeft dus helemaal niets extra te hebben om  deze patches te gebruiken. Alles zit mooi samen in het pakket.

Gebruik van de patch stap voor stap.

Als eerste nemen we de pleister en hierop staat de gebruiksaanwijzing nogmaals duidelijk vermeld.
We halen dus het midden van de beschermlaag weg van de pleister
Op dit middenste stuk kleven we (ongeveer in het midden) de patch
Daarna verwijderen we de resterende bescherming van de pleister
Als laatste kleven we deze op de voet. Het best is om zoveel mogelijk in het midden van je voet de patch te kleven. Deze moet er minimum 4u op blijven. Ik heb hem aangebracht om 20u gisterenavond.

Deze morgen om 9u haalde ik de pleisters van mn voeten en dit was het resultaat:

Ik heb dus waarschijnlijk de pleister niet genoeg aangespannen waardoor er een stuk mijn voet niet heeft geraakt tijdens mijn slaap. Maar zoals je ziet zijn er dus wel degelijk stoffen uit mijn voeten gekomen.

Ervaring en bedenkingen
Eerst dacht ik dat de pleisters lastig zouden zijn om mee te slapen, maar dat viel heel goed mee. Uiteindelijk heb ik niet eens gemerkt dat ze aan mijn voeten kleefden.
Er is 1 iets niet duidelijk in de handleiding en dat is hoeveel water je moet drinken op voorhand. Het enige wat vermeld staat is "drink voldoende zuiver water" maar wat is voldoende?
Het afhalen van de patches voelt hetzelfde aan als een grote pleister afdoen. Gelukkig staan er op de onderkant van je voet geen haartjes zodat de pijn miniem blijft. Je voelt alleen het trekkende gevoel zoals je altijd voelt van een pleister.
Het enige wat ik wel vies vond was wat er achterbleef op mijn voeten na het afhalen van de patch. Het voelde als een plakkerige gelei die overal zat waar de patch verkleurd was. De voetjes wassen na gebruik is dus zeker noodzakelijk.
Over de werking op het lichaam kan ik weinig zeggen. Ik voel me wel uitgeslapen, maar een groot verschil is er niet. Dit zou ik pas kunnen weten als ik de patch langer gebruik.

Andere soorten patches
Er zijn meerdere soorten patches en deze hebben telkens een andere werking.
* Bamboe sap ontgiftingspleister: geeft een ontspannend gevoel en zorgen voor een betere bloedcirculatie. Dit verwarmt het lichaam.
* Eucalyptus ontgiftingspleister: ontspant lichaam en geest en zorgen voor een betere concentratie en helderheid van de geest. Ook de opname van zuurstof in het bloed wordt verhoogd.
* Forest sap ontgiftingspleister: geeft een ontspannend gevoel en geven een “grote schoonmaak” aan je lichaam. Zo ontstaat het gevoel van verfrissing en lichtheid.
* Lavendel ontgiftingspleister: de lavendel zorgt voor een extra ontspanning en relaxatie.
* Roos ontgiftingspleister: de roosolie zorgt voor een comfortabel en relaxed gevoel.
* Slimming ontgiftingspleister: de samenstelling van deze pleister zorgt voor een betere stofwisseling in uw lichaam waardoor u gewicht verliest.
* Warm sap ontgiftingspleister: deze pleister stimuleert de bloedcirculatie en de lichaamstemperatuur, speciaal voor mensen met koude handen en voeten.

Wat denken jullie van deze patches? Zou je ze ook testen of toch liever niet?

2 opmerkingen:

  1. Ben twee dagen geleden begonnen met deze patches en ik ervaar het zelfde als hierboven, ik hoop dat het gaat helpen, en dat er over een aantal dagen een schone pad is s'morgens want dan ben je ontgift, toch ?
    succes iedereen, groetjes Hellen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt interessant, maar volgens mij zal dat ook werken als je het ergens anders op je lichaam plakt zoals op je buik ofzo? En inderdaad nogal onduidelijk over dat water.

    BeantwoordenVerwijderen